Atracţii turistice

Panou informativ privind Ansamblul monumental „Calea Eroilor”, instalat în parcul din Târgu Jiu, în apropiere de Coloana Infinitului; sursa: ro.wikipedia.org

Ansamblul monumental „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu

Ansamblul monumental „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu, este un omagiu adus eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial, proiectat și construit de Constantin Brâncuși. Cele patru componente sculpturale — Masa tăcerii, Aleea scaunelor, Poarta sărutului și Coloana fără sfârșit — sunt dispuse pe aceeași axă, orientată de la apus spre răsărit, cu o lungime de 1275 m.

Casa memorială Constantin Brancuşi

Casa memorială Constantin Brâncuși se află în localitatea sa natală, satul Hobița, din comuna Peștișani, județul Gorj, la 24 km de Târgu-Jiu, fiind clasificată ca monument istoric.

Mănăstirea Tismana

Este cel mai vechi așezământ monahal din Țara Românească, aflat pe teritoriul orașului Tismana din Județul Gorj, la 36 km de orașul Târgu-Jiu, fiind asezată pe un vârf de stâncă, pe muntele Stârmina, înconjurată de culmi împădurite și stâncoase.

Cheile Sohodolului

Cheile Sohodolului se află în nordul Județului Gorj în Munții Vîlcan fiind străbătute de râul Sohodol, la numai 15 Km de orașul Târgu Jiu.
Pe timpul verii temperatura este mai mică cu 10 grade Celsius, datorită umbrei stancilor și apei reci a râului Sohodol.
În frumoasa zonă a cheilor Sohodolului pot fi vizitate minunate creații ale naturii peșteri, cascade, pașuni alpine, diverse specii de păsari și plante.
De asemenea, există zone amenajate pentru practicanții de alpinism.